Karekod Nasıl Okutulur ?

,
sr sistemleri scaled

Karekod Nasıl Okutulur ?

Karekod kelimesi ilk olarak, Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzunda kullanılmıştır. Aslında, Data Matrix’in Türkçe karşılığı olarak kullanılmaktadır. Ülkemizdeki ilk uygulama alanı, ilaç sektörüdür.Türkiye’de, ilaç sektöründe uygulanan Karekod yapısının içinde, şu bilgiler bulunmaktadır:

* GTIN: 14 rakamdan oluşan barkod numarasıdır.

EAN barkodunun başına “0”konulmasıyla elde edilmektedir.

 

Karekod Yazılım Yazımızı Okumanızı Tavsiye Ediyoruz.

Mobil Barkod Uygulaması

 

Sıra Numarası: Her birim ilacı temsil etmesi için, benzersiz bir şekilde (aynısı olamayacak şekilde) üreticiler tarafından oluşturulmaktadır. Seri numarası özelliğinde bir numaradır.

Karekok Nasıl Okutulur

* Son Kullanma Tarihi: Yıl, ay, gün formatında, 6 rakamla yazılır.

* Parti Numarası: İlacın üretim aşamasındaki parti, lot, batch veya bilinen bir ifadeyle serisini ifade eden bir rakamdır.

Denso Wave tarafından Japonya’da geliştirilmiştir. 2 boyutlu bir barkodtur. Akıllı telefonların barkod okuma kabiliyetlerinin artması ve bu durumun yaygın olarak kullanılmaya başlanmasıyla önemi artan bu barkod türünün içine metin, resim, çeşitli görseller, video ya da link yerleştirilebilmektedir. Klasik barkodlara göre çok daha kullanışlı olan QR Kod, pek çok yönden de diğer kodlardan avantajlı durumdadır.

Barkod Sistemi Yazımızı Okumanızı Tavsiye Ediyoruz.

Karekod Nasıl Okutulur Avantajları & Dezavantajları

– QR Kod, çok daha fazla miktarda harf vesayı barındırabilmektedir.

– Klasik barkodların onda biri oranına kadar küçültülerek kullanılabilme imkanına sahiptir.

– Taranma hızı, her açıdan seçilebilir ve okunabilir olması, bir başka avantajdır.

– Tam kirlilik ya da bozulma durumunda okunmasa da, belirli bir seviyeye kadar kirlenmiş ya da bozulmuş QR kodlar okunabilmektedir

– QR kod, duraklardaki reklam panolarından, dergi sayfalarına kadar oldukça fazla alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle Avrupa’da, eğitim ve reklamcılık alanlarında QR kod uygulamasının sıklıkla başvurulan bir yöntem olduğu görülmektedir.

depo banner 1030x642 1

Karekod Nasıl Okutulur ?

Android telefonunuz ile QR kodlarını taramak istiyorsanız mağazada birçok bununla ilgili uygulama mevcut. Fakat hangisi daha iyi diye düşünüyorsanız size RedLaser Barcode & QR Reader uygulamasını öneriyoruz. Buradaki linki kullanarak uygulamayı  ücretsiz  olarak telefonunuza yükledikten sonra uygulamayı çalıştırın.

Çıkan tanıtım yazılarını geçtikten sonra telefonunuzun kamerasını çalıştıracak ve bundan sonra tek yapmanız gereken geliştirilen QR kodu akıllı telefonunuzun kamerasına doğru çevirin. Kamera otomatik olarak QR kodu tarayacak ve size QR kodun içeriğini gösterecek.Peki kare kod nasıl okunur? Akıllı telefonlarındaki kamera kare kod okutma işleminde size yardımcı olacak. Aynı zamanda kameradan kare kod otomatik olarak okunacak.

QR kod okuyucuyu iOS telefonlarınızda kullanmak için App Store’ da bulunan QR Reader for iPhone isimli ücretsiz uygulamayı buradan indirerek kullanabilirsiniz.

Genel Olarak Karekodlar İle Yapılabilecekler Nelerdir?

– Eğitim amaçlı kullanıp, soruların yanına yerleştirilen karekodlara soru çözümleri konabilmektedir.
– Kartvizitlere web sitesi yazılması yerine, konulan karekod içine link yerleştirilebilmektedir.
– Alışveriş için fırsata dönüştürülebilir.
– Yaygın olarak günümüzde de kullanıldığı şekliyle, her türlü tabela ve panoda reklam amaçlı kullanılabilmektedir.
– İlaç kutularında, prospektüs niyetine kullanılabilmektedir.
– Bilet, kart gibi önem taşıyan belgelerde kullanılabilmektedir.

qr ne ise yarar scaled

KAREKOD YAZILIMI NEDİR ?

Karekod yazılımı, bir veri matrisini görsel olarak temsil eden ve özellikle mobil cihazlar gibi dijital cihazlarda kolayca okunabilen bir barkod türüdür. Karekodlar, birçok farklı veri türünü (URL’ler, metin, telefon numaraları, e-posta adresleri vb.) depolayabilir ve kodlayabilirler.

Karekodlar, özellikle perakende satış, lojistik, tıbbi sektör, üretim ve nakliye gibi birçok farklı endüstride kullanılır. Örneğin, bir mağaza, bir ürün hakkında bilgi sağlamak için karekodları kullanabilir veya bir tıbbi tesis, hasta bilgilerini daha hızlı ve kolay bir şekilde okumak için karekodları kullanabilir.

Karekodların birçok farklı türü vardır, ancak en yaygın kullanılanlar QR kodları ve Data Matrix kodlarıdır. QR kodları, diğer karekod türlerinden daha yüksek kapasiteye sahip olabilir ve diğer türlerinden daha geniş bir aralıkta kullanılabilir. Data Matrix kodları, daha küçük boyutlu verileri kodlamak için daha uygun olabilir ve özellikle küçük boyutlu nesnelere etiketleme için kullanılabilir.

Karekod yazılımı, karekodların oluşturulması, okunması ve işlenmesi için kullanılan bir yazılımdır. Karekodlar, özellikle ürünlerin tanımlanması, izlenmesi ve takip edilmesi gibi işlemlerde kullanılır.

Karekod yazılımı, birçok farklı programlama dili kullanılarak geliştirilebilir. Bu diller arasında C++, Java, Python, PHP gibi popüler diller bulunabilir. Karekod yazılımı, genellikle açık kaynaklı olarak dağıtılır ve bu sayede kullanıcılar tarafından özelleştirilebilir.

qr nedir scaled