İşyerlerinde firmaların ürün satışlarını ve ürün ihtiyacını belirlemeleri için hazırlanmış yazılımlar vardır. Stok barkod sistemleri bu takibin yapılmasını geniş çaplı bir şekilde yapmaktadır. Eskiden bu takipler muhasebe bilgisi ve bilgisayar bilgisi gerektirirken şimdilerde teknolojinin de yardımıyla çok bazit yazılımlarla yapılabilmektedir. Stok barkod takibi için hazırlanmış olan bu yazılımda ürünlere barkod numarası eklenmektedir. Ayrıca barkodlu teraziden çıkan barkodlu satış sayfasında görüntülenebilmektedir. Ürünlerle ilgili ürün kodu, ürün gramajı gibi tüm ayrıntılara ulaşılabilir. Stok barkod sistemi ile stoklarınızda bulunan stok listesi örneği excel ürünlerin düzenli olarak takibini yapmanız mümkündür. Bu bilgi firmanın yeni ürün almasında veya üretmesinde yol gösterici olacaktır. Hangi üründen ne kadar stoğunuz bulunduğunu tek ekrandan görebilirsiniz.

DEPO STOK YÖNETİMİ VE KONTROL PROGRAMLARI

Depo stok yönetimi işyerlerimizin en önemli unsurlarından biridir. Ürünlerimizin stoklanması muhafaza edilmesi sınıflandırılması konusunda depo stok kontrol programları yardımcımız olmaktadır. Çeşitli ürünler yelpaze olarak genişledikçe depolarımızın dağınık olmadan tertipli ve düzenli şekilde çalışma ve işleyişe sahip olması stok kontrolü ile sağlanabilmektedir. Ürünlerin yerleştirilmesi sevkiyatı sipariş üzerine giriş ve çıkışları konusunda depo stok kontrolü oldukça önemlidir. Envanter olarak sayı konusunda sağlıklı stok listesi örneği excel bilgilere sahip olmak ve barkot etiket gibi işlerinizi kolaylaştırmak açısından stok kontrolü önemlidir. Gerekli demirbaşların stok listesi örneği excel  kullanımları depo içerisindeki malzemeler ve aletlerin durumu konusunda da bilgilerin tamamına sahip olmanız için yine stok kontrol programları sizlerin en büyük yardımcınız olacaktır. Stok kontrol programları sürekli güncellenerek kolay kullanıma sahip olmaktadır.

DEPO YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR? NE DEMEKTİR?

Depo Yönetim Sistemi, depoya gelen her ürün ve malzemenin kabul edilmesinden başlayarak sevk edilmesine kadar geçecek olan tüm süreci (dış saha yönetimi de dahildir), bilgisayar ortamında ve hatta otomatik tanıma teknolojisini de kullanarak kaydedip raporlayan ve içinde barındırdığı akıllı algoritmalarla bu süreç içerisinde alokasyon yapma ve adres belirleme gibi konu ve işlemlerde kararlar alarak iş yeri çalışanlarını yönlendirebilen, kaynakların takibini yapan ve planlamaları sağlayan bir sistemdir.