Depo ERP Sistemleri
ERP Nedir?
ERP, bir şirketin bütün verilerinin üzerinde toplandığı bir yazılım olarak düşünülebilmektedir. Pek çok firma bilgisayar ve yazılım sistemlerinin gelişmesiyle beraber rekabeti elden bırakmamak adına ERP sistemlerini kullanmaya başlamıştır. Coca-Cola, Mediamarkt, Verizon, Vodafone gibi şirketler de yine bu şirketler arasında yer almaya devam etmektedir.
Depo ERP Sistemleri Ne işe Yarar?
Depo ERP sistemleri, firmaya ait bütün alt üretim ve hizmetsel operasyonlarda kullanılan malların kabulünü, stok sayımı ve sevkiyat hareketlerini tek elden kontrol edebilmeyi kapsamaktadır.
Ürünlerin ve malların, ilk giriş sağlayışından çıkışına kadar ki süreçte; ürün toplama, ürün tedarik etme, ürünleri yerleştirme süreçleri ve ürünlerin lokasyon, adet, birim ve sipariş bilgilerini veritabanı aracılığıyla saklar. İhtiyacınız olduğunda da anlık olarak tüm girdi çıktıları gerek raporlar gerekse grafikler halinde görebilmektesiniz. Bu sayede birimler arasındaki bilgi aktarımı ve hızlı iletişim artmakta olup operasyonlar sırasında alınabilecek stratejik kararların çok daha nesnel yargılar kullanılarak alınmasını sağlamaktadır.
Kontrollü malzeme girişleri, kalite kontrol yöntemleri, standardizasyon uygulamaları, mal kabul, elleçleme, lokasyon belirleme, barkodlama, depolanma, yerleştirilme, depolar arası sevkiyatlar, raflar arası transferler, kontrollü sevkiyatlar için ürün tedarikleri, LOT, Seri, kritik stok kontrolleri, FIFO ve ürün iade yönetiminin en doğru ve kontrol edilebilir bir biçimde ilerlemesini sağlamaktadır.
nar10 bulut tabanlı erp sistemleri
Depo ERP Sistemlerinin Avantajları
- Stok miktarlarını, bu miktarların takibini en doğru ve güvenilir bir biçimde yapmanızı sağlamaktadır.
- Depoya girişler ve üretim sırasında sayımlar yaparak stoklarınızı kontrol altında tutmanızı sağlamaktadır.
- El terminali barkod okuyucular ve RFID teknolojileri sayesinde iş gücü ve maddi yasarruf sağlamanıza yardımcı olur.
- Depo operasyonlarınızı anlık kontrol ederek ürünlerinizi ve depolarınızı anlık takip edebilme şansı sunar.
- Sevkiyat işlemlerinizde sizlere hız kazandırarak üretimdeki verimi arttırmasının yanı sıra sevkiyat hızındaki artış müşteri memnuniyetinin artmasına sebebiyet vermektedir.
- Raf yönetimi sayesinde hangi ürünün hangi rafta olduğunu kolay bir şekilde bulabilir ve dağınıklığın önüne geçebilirsiniz.
- Sistem analizleri sırasında belirlediği riskleri sizlere sunarak sizlerin pozisyon almanıza ve tedbirli olmanıza olanak sağlamaktadır.